Hvad er hypnose / Hvad kan ændres
* Eksempler
 
Angst
Flyskræk
Eksamensangst
Angst for broer
Angst for at køre bil
Angst for edderkopper
Præstationsangst
Socialfobi
Jalousi
Sress
Rygeafvænning
Alkoholproblemer
Problemer i forholdet
Vægtproblemer
Sportspræstationer

Ovenstående er blot eksempler. Kontakt mig endelig for yderlige oplysning.

Hvad kan ændres


Nyttig læsning.


Kontroversielt forslag fra overlæge: Forbyd al medicin mod psykiske sygdomme
Pillerne er narkotika på recept, for man kan ikke stoppe, skriver overlæge.

KRITIKER. Overlæge Peter Gøtzsche er en af landets mest anerkendte - men samtidig mest kontroversielle - eksperter i effekt og bivirkninger af medicin.

Medicin mod psykiske sygdomme som depression, angst og skizofreni er så farlig for patienterne, at samtlige præparater bør pilles af apotekernes og hospitalernes hylder. Den gør nemlig mere skade end gavn for dem, der tager pillerne.

Sådan lyder det kontroversielle udsagn fra overlæge og dr. med. Peter Gøtzsche i Kroniken i Politiken, hvor han retter en sønderlemmende kritik mod psykiatere og læger, der udskriver hjernemedicin.

»Vores borgere ville være langt bedre stillet, hvis vi fjernede alle psykofarmaka fra markedet, fordi lægerne ikke er i stand til at håndtere dem«, skriver han.

Forfatter til kritisk bog om medicinalindustrien
Peter Gøtzsche leder Det Nordiske Cochrane Center ved Rigshospitalet og har i flere år forsket i medicin mod psykisk sygdom. Han er kendt som en hård kritiker af lægers samarbejde med medicinalindustrien og har for nylig hudflettet industrien i bogen 'Dødelig medicin og organiseret kriminaliet - hvordan medicinalindustrien har korrumperet sundhedsvæsnet'.

Kronikøren skriver, at toneangivende danske psykiatere baserer deres virke på 10 'myter' om psykiatri og medicin, der er skadelige for patienterne. Ved at holde liv i myterne fastholder landets mest indflydelsesrige psykiatere patienterne i medicinsk behandling, hvorved patienter oplever voldsomme bivirkninger, har svært ved at stoppe brugen af medicin og i værste fald begår selvmord på grund af medicinen.

LÆS KRONIKENPsykiatri på afveje

Den første og centrale myte, som Peter Gøtzsche omtaler, danner hele udgangspunktet for at behandle mennesker med psykisk sygdom med medicin. Nemlig at psykisk sygdom skyldes en 'kemisk ubalance i hjernen', som medicinen kan rette op på. Den teori er blevet gendrevet, men holdes i live af psykiaterne, og det har alvorlige konsekvenser for patienterne, der fastholdes i en afhængighed af medicinen, skriver han.

»Der er ikke nogen kemisk ubalance til at begynde med, men når man behandler psykiske lidelser med lægemidler, skaber man en kemisk ubalance, en kunstig tilstand, som hjernen forsøger at modvirke. Dette bevirker, at man får det dårligt, når man forsøger at holde op med at tage medicinen«, skriver Peter Gøtzsche.

400.000 spiser piller mod depression
Det får ifølge Gøtzsche lægerne til at konkludere, at patienten stadig er syg og har behov for mere medicin. Patienterne bliver dermed gjort til kronisk syge borgere. Det er en af hovedårsagerne til, at antal patienter med psykiske lidelser stiger, mener han.

Gøtzsche og med ham andre kritikere har i årevis peget på, at patienterne bliver afhængig af medicinen, og at medicinen med en række bivirkninger gør mere skade end gavn. Omvendt peger fortalere for medicinsk behandling på, at tusindvis af mennesker slet ikke ville kunne fungere til hverdag uden medicinsk behandling.
 
Bent Boelsgaard | Grønlundvej 50, Brande - DENMARK | Tlf.: 40301711 | bent@boelsgaard.dk